Het bedrijf

Het bedrijf kweekt alle planten in de vollegrond. Als de planten leverbaar zijn, kunnen ze worden afgeleverd als wortelgoed, met kluit in een gaas, of in een pot. Ook worden er planten opgepot en afgeleverd als ze een potkluit gevormd hebben.
Het bedrijf verricht alle werkzaamheden van de vermeerdering tot aan de aflevering zelf, om op deze manier een zo goed mogelijk product te kunnen leveren. Om al deze werkzaamheden te verrichten, hebben de twee bedrijfseigenaren drie man vast personeel en een aantal vakantiekrachten aangenomen. In de drukke periodes wordt ook nog gebruik gemaakt van uitzendkrachten.
U kunt hier een interview over de boomkwekerij lezen.

Om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen te beperken, wordt er o.a. gebruik gemaakt van mechanische onkruidbestrijding. Schadelijke aaltjes worden bestreden door middel van teeltwisseling met Tagetes (Afrikaantjes) en hoogwaardige compost om het bodemleven in evenwicht te houden.
De planten worden sterk en gezond gehouden door het gebruik van compostthee en andere plantversterkers. Een gezonde bodem zorgt er voor dat de plant minder gevoelig is voor eventuele ziektes. De voeding van de bodem word door middel van organische meststoffen zoveel mogelijk op peil gehouden. U kunt hier een artikel lezen over bodembiologie, zoals deze op onze boomkwekerij wordt toegepast.

In de winter van 2012 is er bij veel kwekers ernstige vorstschade opgetreden.
Vooral Prunus laurocerasus heeft veel schade opgelopen. Hierover kunt u meer lezen in een artikel uit 'De boomkwekerij', waarin een aantal kwekers hun verhaal doen.

Geschiedenis

Boomkwekerij Gebr. Bremmer is gestart in 1987 aan de Vierheemskinderenweg te Hazerswoude Dorp. De kwekerij begon daar met 2,5 hectare land. Al snel werd er extra land gehuurd in de Noordpolder te Benthuizen. Daar werd in 2000 een perceel van 5,5 hectare aangekocht, waarna het gehele bedrijf hierheen verhuisde. In 2007 werd een nabijgelegen perceel van 5 ha aangekocht.
Hierdoor heeft onze boomkwekerij nu ruim 10 hectare in gebruik.

´╗┐

Contactgegevens

Boomkwekerij Gebr. Bremmer
Noordpolder 17
2731 PZ Benthuizen
info@boomkwekerijgebrbremmer.nl

Tel.: 0172 58 80 80
Mobiel: 06 51 39 33 85

Stuur ons een bericht

U bent bezoeker nummer: 1